Kolejny prosty i smaczny przepis, ale tym razem nie na kotleciki :D Dzisiaj papryka faszerowana tuńczykiem, szpinakiem, marchewką i cebulką. Wybaczcie, ten szpinak w co drugim poście, ale ja go uwielbiam, a Wy możecie zastąpić go czymś innym :)
Składniki (z jednej papryki 2 porcje):
1 średnia papryka
2-3 kostki szpinaku mrożonego (może być świeży)
1 malutka marchewka
1 mała cebulka
puszka tuńczyka rozdrobnionego w sobie własnym
kilka ząbków czosnku
Szpinak rozmrażamy, odsączamy, dodajemy czosnek. Marchewkę trzemy na tarce, cebulkę drobno siekamy. Paprykę musimy przekroić na pół i wykroić dokładnie środek. Tuńczyka dokładnie odsączamy. Szpinak, marchewkę i cebulkę wrzucamy na rozgrzaną patelnie. Najlepiej podpiekać na jak najmniejszym ogniu, przy użyciu nie wielkiej ilości oleju. Gdy szpinak się nagrzeje, a cebulka zeszkli warzywa mieszamy z tuńczykiem. Nagrzewamy piekarnik. Paprykę faszerujemy nadzieniem i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy około 15 minut. I jemy! :D
Życzę smacznego! :)
Weekend zapowiada się ciężki i pracowity, więc do zobaczenia w poniedziałek! :)
fajny prosty przepis
OdpowiedzUsuńskąd czerpiesz inspirację na nowe przepisy?
otwieram lodówkę i komponuję :)
Usuńlubię taką papryczkę, nieraz gości u mnie:)
OdpowiedzUsuńMnie szpinak nie przeszkadza ;) Przypomniałaś mi, że już dawno nie jadłam czegoś faszerowanego :)
OdpowiedzUsuńwygląda apetycznie !
OdpowiedzUsuńtym bardziej ze szpinakiem, który uwielbiam! ;)
na pewno wypróbuje ;*
Muszę w końcu nafaszerować paprykę:D Cudownie wygląda :)
OdpowiedzUsuńSzpinakiem i marchewką nie faszerowałam papryki ale nie zaszkodzi spróbować :-)
OdpowiedzUsuńPycha :-)
Szalej ze szpinakiem ile chcesz! Przecież jest super zdrowy ;)
OdpowiedzUsuńA skoro ciągle masz na niego ochotę i włączasz go do swoich dań to oznacza, że Twój organizm tego potrzebuje :)
Pozdrawiamy :)
uwielbiam, a dawno już nie jadłam :(
OdpowiedzUsuńmniam :3
OdpowiedzUsuńLubię takie dania. Wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńLubię :)
OdpowiedzUsuńTe papryki prezentują się pięknie. Och, chyba niedługo zrobię faszerowane papryki. :>
OdpowiedzUsuńUwielbiam nadziewane papryki. Zwykle wydłubuję środek i nadziewam, później piekę w piekarniku z zalewą :).
OdpowiedzUsuńBardzo lubie faszerowane papryki mimo, ze nie przepadam za papryka wcale hihih. Mi bardzo pasuje, ze podajesz przepisy ze szpinakiem gdyz jest bardzo smaczny i zdrowy i powinno sie go jesc!A ryby ubustwiam w kazdej postaci tak tez ten przepis bardo mi przypadl do gustu :)
OdpowiedzUsuńit looks easy to prepare! like your posts! maybe wanna follow each other???
OdpowiedzUsuńNew outfit post!! http://www.blogthedreams.com
Kocham faszerowaną paprykę, ale dawno nie jadłam. Dzięki za przypomnienie! Przepis super, wykorzystam ;)
OdpowiedzUsuńmusi byc pyszne!!
OdpowiedzUsuńuwielbiam często robie
OdpowiedzUsuńlubię takie fajne, proste przepisy ☺
OdpowiedzUsuńmoja mama robi podobne! :) są przepyszne
OdpowiedzUsuńUwielbiam paprykę, ale nigdy nie wpadłam na taki pomysł :) Ja zmieniłabym farsz totalnie, ale sam pomysł mi się podoba! Rewelka! :D
OdpowiedzUsuńooo mniam mniam♥ moja mama tez to robi i jest pyszne ♥
OdpowiedzUsuńwww.allex096.blogspot.com :) !
Mniam! Ciekawie i smacznie, pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńKolejny świetny przepis - chyba zadomowię się tutaj na dobre.
OdpowiedzUsuńdoobre to, oj baaardzo :)
OdpowiedzUsuńsmacznie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńCo powiesz na wspólną obserwację? :)
http://locastrica.blogspot.com/
ooo, coś takiego z chęcią bym zjadła!
OdpowiedzUsuńpysznosci, moja ciocia robila taką :)
OdpowiedzUsuńdorey-doorey.blogspot.com
Robię taką paprykę bardzo często, mój mąż za nią przepada :-)
OdpowiedzUsuńuwielbiam faszerowaną paprykę :))
OdpowiedzUsuńhttp://rozmarzonaa.blogspot.com
Ale pysznie, przepis muszę wypróbować :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam faszerowane warzywka :D muszą przyrządzić koniecznie na dniach taką papryczkę ;)
OdpowiedzUsuńDla mnie bomba! Uwielbiam szpinak. Miałam wczoraj nadziać czymś paprykę, ale już mi czasu zabrakło. Może dzisiaj? Tym bardziej, że mam szpinak rozmrożony w lodówce :)
OdpowiedzUsuń